Megapolisos jau diezgan sen bija tiešām pieprasīts pasūtīt ēdienu, nemaz nerunājot par tādu lietu kā banketu ēdienkarte. Standartā visi biznesmeņi svētkus rīkoja pie sevis villās vai viesu mājās, un tad galdu klāšana izbraukumā un uzkodas banketam bija pasūtītas pie pārbaudītiem cilvēkiem.

Un torte npo vietējā veikala nekad nebija cieņā, tādēļ jau sen bagāti klienti deva priekšroku tāda veida precei piemēram, kā tortes uz pasūtījumu. Pateicoties tam, ka viss attīstās un arī pilnveidojas, izveidojās daudzas konditorejas Rīgā un citās pilsētās Latvijā, kur nodrošina ne vienīgi iespēju pasūtīt torti, bet arī būs nodošināta galda klāšana, kur klients vēlas. Un galdu klāšana cenas zņiā tiešām nav tik ļoti dārgs pasākums. Un vēl atrodot savu konditoreju, klientam vairs nemaz nav jādomā, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri.

Tortes jau ir tie konditorejas izstrādājumi, kam ir japievērš liela vērība

Pirms pasūtīt torti ir jāpadomā, uz kādu tad pasākumu tā ir paredzēta, jo, protams, konditoreja Jums varēs sataisīt jebko. Taču ir jāatcerās, kad uz jebkuriem svētkiem nav nepieciešama torte kāzām vai arī otrādi. Patlaban tortes pēc pasūtījuma ir diezgan daudzveidīgas. Tās ir sākot no ļoti ekonomiskiem variantiem un beidzot par ar visdārgākajām versijām. Interesants variants jau ir opcija pasūtīt torti, kas sastāv no kūciņām, tad nebūs jāgriež torte, un tas var būt izdevīgāk nekā sūtīt vienu lielu. Mēs protams zinam, kad konditorejas izstrādājumi un tortes var būt ar ļoti atšķirīgiem pildījumiem. Vienkārš pildījums jau ir visbiežākā opcija, laikā kad tiek sūtītas tortes pēc pasūtījuma Rīgā, kur standartā biskvīts ir mitrināts ar saldūdeni un tiek likta klāt ogu vai augļu kārta. Minētais variants jau ir vislētākais. Kaut gan kas to lai zin, varbūt dot priekšroku, kam interesantam un tad pasūtīt torti, piemēram, medus vai siera kūku? Protams nevar aizmirst par pašu noformējumu, tā kā šis ļoti ietekmē cenu, ko noteiks konditoreja.

Banketu ēdienkarte un vēl citas darbības, kad tiek organizēti banketi

Paši banketi jau ir viens no pieprasītākajiem svētku galda organizēšanas formātiem. Tie būs atbilstoši kāzām vai jubilejām, izlaidumiem kā arī cita veida pasākumiem. Organizējot jebkuru pasākumu, jau ir nozīmīga pareizi izstrādāta banketu ēdienkarte, ņemot vērā uzlūgto cilvēku skaitu. Interesanti, ka banketu ēdienkarte parasti būs aprēķināta gramos attiecīgi pret pasākumu ilgumu. Lietišķie banketi standartā iet pāris stundas, un šeit uzkodas būs rēķinatas atbilstoši tikai līdz 400g uz viesi. Kad notiek galda klāšana jubilejai vai izlaidumam, kur pasākums ilgst līdz pat sesām stundām, būs aprēķināts no 600-1200 gramiem produktu liela ēdienkarte uz vienu viesi. Savukārt kāzu svinībās kopā ar tādu lietu, kā tortes uz pasūtījumu, tiks aprēķināts līdz pat 1,5 kg produktu liela banketu ēdienkarte uz vienu cilvēku. Jebkura gadījumā galdu klāšana izbraukumā ir izdevusies tad, kad to rīko pārbaudīta vieta. Savukārt pati galdu klāšana cenas ziņā būs atkarīga no tā, cik daudz produktu tiks izmantots.